Twitter Facebook Linkedin Youtube

TÜRKMEN ÇOCUKLARI EĞİTİM ATÖLYESİ PROJESİNE DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ

Ülkemiz, son yıllarda en çok göç alan ülkelerden birisi olmuştur. Göç alan ülke olmasının temelinde milli ve manevi değerler doğrultusunda mağdur olanlara kapısını açma cömertliği yer almaktadır.

Son dönemde ülkemize yapılan göçlerin temelini komşu ülkelerdeki iç karışıklıklar oluşturmaktadır. Türkiyeye göç eden toplulukların dikkate değer kısmını ise Türkmen aileler oluşturmaktadır. Bu ailelerden bir çoğu da Ankara’da yaşamaktadır. Ne yazık ki bu aileler, diğer sığınmacı aileler gibi ekonomik, sosyal birçok problemle karşı karşıya kalmaktadır.

Sahipkıran AKADEMİ tarafından oluşturulan Mavi Türk Kuşağı Projesi kapsamında; Sahipkıran AKADEMİ, Engelsiz YBÜ ve Kerkük Kültür Derneği ortaklığında hazırlanan ve Kader KÜTÜK ile Haldun BARIŞ koordinatörlüğünde yürütülecek olan “Türkmen Çocukları Eğitim Atölyesi” kapsamında bu ailelerimizin sorunlarına bir nebze de olsun çare olmayı kendimize görev edinmiş bulunmaktayız.

Bu kapsamda yapılacak olan proje ile Sahipkıran AKADEMİ, Engelsiz YBÜ ve Kerkük Kültür Derneği ortaklığında Mavi Türk Kuşağı Projesi çerçevesinde Irak Türkmeni çocuklara Türkçe, matematik, robotik kodlama, kişisel gelişim ve İngilizce alanlarında dersler verilecektir.

Demetevler lokasyonunda olması planlanan dersler; Türkmen çocukların, eğitim öğretim hayatlarına katkı sunmak, ülkemize uyum süreçlerini kolaylaştırmak ve liyakat sahibi bireyler olabilmelerini sağlamak gibi hedefleri içermektedir.

Proje kapsamında üniversite öğrencilerinin gönüllü olarak vereceği dersler ile Sahipkıran AKADEMİ, Engelsiz YBÜ ve Kerkük Kültür Derneği ortaklığında hazırlanan proje, işadamlarının ve kurumların desteğini de alarak uzun vadeli bir eğitim atölyesine dönüşmeyi hedeflemektedir.

İşadamlarımızı veya Türkçe, matematik, İngilizce ve kişisel gelişim (psikoloji -pdr- sinema tiyatro veya kitap tahlilleri gibi) alanlarında gönüllü ders verebilecek arkadaşlarımızı projemize destek vermeye davet ediyoruz!

Sahipkıran AKADEMİ Engelsiz YBÜ (Yıldırım Beyazıt Üniversitesi)

İletişim:

Haldun Barış: barishaldun@gmail.com – 0505 471 1923

Kader Kütük: kdrktk1905@gmail.com

bilgi@sahipkiran.org

engelsizybu@gmail.com

 

Sahipkıran Akademi Hakkında

Sahipkıran AKADEMİ; üniversite öğrencilerine çalışmalarını yayınlayabilecekleri bir platform sağlamak ve öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine katkı sağlamak üzere, Merkezimiz çatısı altında yeni oluşturulmuş bir yapıdır. “Türkiye’nin geleceğinin mimarları, Sahipkıran’da buluşuyor!” sloganı ile gayretli ve üretken üniversitelileri, çalışmalarını bu platformda paylaşmaya ve SASAM’ın etkinliklerine katılmaya davet ediyoruz. Sahipkıran AKADEMİ üyeliği, tamamen gönüllülük esasına dayanmaktadır. Üye olan öğrenciler, istedikleri zaman üyelikten çıkabilmektedirler. Üye olmak veya üyelikten çıkmak için bilgi@sahipkiran.org adresine, talebinize ilişkin e-posta göndermeniz yeterlidir. Talebiniz, en geç 3 iş günü içinde sonuçlandırılacaktır.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: