Twitter Facebook Linkedin Youtube

“BİZİM YUNUS VE DÜNYA DİLİ TÜRKÇE” SÖYLEŞİSİ

Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) Başkanı Mesut Emre Karaköse, Kahramankazan TÜGVA temsilciliğinin düzenlediği “Bizim Yunus ve Dünya Dili Türkçe” başlıklı söyleşiye katıldı.

Konuşmasında Yunus Emre’nin hayatı, eserleri, edebi ve tasavvufi kişiliği hakkında bilgiler vererek, Türk Dili açısından taşıdığı öneme değindi. Dil bayrağımız Türkçe’nin Dünyanın geniş coğrafyalarında dalgalanması için yapılan çalışmalara ve bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle 2021 yılının Türkçe Yılı olarak ilan edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Pandemi tedbirleri çerçevesinde icra edilen program, yaklaşık bir yıldır bu tür etkinliklerden uzak kalan ilçe gençlerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Türkiye Gençlik Vakfı Kahramankazan İlçe Temsilcisi Şirvan Karaca programa katılımı nedeniyle Başkan Karaköse’ye teşekkür ederek, günün anısına “Allah” lafzının yer aldığı bir tablo takdim etti.

SASAM olarak davetleri nedeniyle TÜGVA mensuplarına, Kahramankazan Engelsiz Kafe çalışanlarına ve vakit ayıran bütün katılımcılara teşekkür ederiz.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: