Twitter Facebook Linkedin Youtube

ULUSLARARASI ARAP AKADEMİSYENER BİRLİĞİNDEN SASAM’A ZİYARET VE PROJE TEKLİFİ

Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) çok boyutlu dış politikaya kültürel diplomasi yoluyla katkı sağlayacak çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda yakın tarihi, kültürel ve coğrafi bağlarımız olan ve resmi dili Arapça olan 22 ülkenin tamamından 600 civarında akademisyen üyelerin yer aldığı, yönetim kurulundaki yedi üyenin yedi farklı ülkeden seçildiği İstanbul merkezli Arap Akademisyenler Derneği ile ortak çalışma alanları ele alındı.

Derneği temsilen Iraklı Dr. Omar Abdurrahman ve Filistinli Dr. Fady Abdallah Alholy bilgi alışverişinde bulunmak ve hazırladıkları beş ayrı proje taslağını sunmak üzere SASAM Başkanı Mesut Emre KARAKÖSE’yi ziyaret ettiler. Görüşmede ortak çalışma imkanları değerlendirildi. Ayrıca Suriyeli iş insanları Yasser Tarabichi ve Saad Al Adhami de Türkiye’deki Suriyelilerle ilgili görüş ve önerilerini sundular.

İslam alemi için Türkiye’nin taşıdığı öneme değinen SASAM Başkanı KARAKÖSE, sivil toplum ve düşünce kuruluşları olarak İslam ülkelerinin birliğine katkı sağlayacak projeler geliştirmek ve uygulamak gerektiğini vurguladı. İrtibatın devam etmesinde mutabık kalındı. Hatıra fotoğraflarının çekilmesi ve hediyelerin takdiminden sonra görüşme sona erdi.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: