Twitter Facebook Linkedin Youtube

ÇEVRİMİÇİ CİNAYETLER MÜMKÜN HALE GELDİ!

Avrupa Polis Ofisi (Europol), internetin hızla gelişmesinin kullanıcıları siber suçluların saldırılarına karşı daha hassas hale getireceğini ve ‘çevrimiçi cinayetlerin’ baş gösterebileceğini belirtti.

Europol, devletlerin giderek artan ‘çevrimiçi cinayet’ tehdidine karşı savunmasız olduğunu belirtti. Yapılan uyarıda, siber suçluların internet teknolojilerini giderek daha iyi kullanmaya başladığı ve kritik güvenlik donanımlarını kontrol ederek hedefledikleri kişileri yaralayabilecekleri, hatta öldürebilecekleri ifade edildi.

Europol, garaj kapılarından hastane sağlık sistemlerine kadar internette her sistem ve donanıma ulaşabilmeyi temsil eden ‘Internet of Everything'(IoE) kavramına karşı yeni adli tıp tekniklerinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Yetkililer, her türlü donanımın bilgisayar sistemleri tarafından kontrol edilmesini sağlayan ve yakın gelecekte akıllı evlerin, arabaların ve hatta şehirlerin kontrol edilmesini sağlayacak teknolojinin siber suçlulara da saldırı imkanı sunacağını vurguladı. Düzenlenecek saldırılar, para kazanma veya kişilere zarar verme amacı taşıyabilir.

‘Hacker’lar çalışmaya başladı’

Independent’ın haberine göre, Europol’un uyarı açıklamasında, geçtiğimiz hafta ABD’li güvenlik firması IID tarafından sunulan rapora da yer verildi. Raporda, ‘hack’lenerek ele geçirilen bir cihazla işlenecek cinayetin 2014 sonuna kadar işlenebileceği’ öne sürüldü. Bugüne kadar benzer bir olay yaşanmamış olsa da, hacker’ların çeşitli bilgisayar sistemlerinde birçok güvenlik açığı tespit ettiği belirtildi.

Yeni Zelandalı hacker Barnaby Jack, ATM makinelerinden para püskürtmeyi başarmış, insülin pompasında güvenlik açığı bulmuş ve kalp pillerinin nasıl hack’lenebileceğini göstermişti. Jack, geçtiğimiz yıl BlackHat konferansına katılmak için gittiği Las Vegas’taki odasında ölü bulunmuştu.

ABD’nin eski başkan yardımcılarından Dick Cheney, kalp pilinin hack’lenebileceği korkusuyla implantını çıkarttırmıştı. Benzer konu, Homeland dizisinde de ele alınmıştı.

Europol, IoE’nin yepyeni bir saldırı alanını temsil ettiğini ve siber suçluların şimdiden bu alandaki açıkları değerlendirmek için çalışmalara başladığı uyarısında bulundu.

 

Kaynak: Al Jazeera

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: