Twitter Facebook Linkedin Youtube

LÜBNAN’DAKİ TÜRK VARLIĞI RAPORLAŞTIRILDI

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın (YTB) desteği ve Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (ORSAM) saha çalışmalarıyla hazırlanan “Lübnan’da Türk Varlığı ve Osmanlı Mirası” başlıklı raporun tanıtımı, YTB’de düzenlenen bir toplantı ile yapıldı. SASAM adına SASAM Uzmanı Ebuzer VİCDAN’ın katıldığı toplantıda; raporda detaylı bir şekilde incelenen Lübnanlı Türkmenler ile Türkiye arasındaki ilişkiler ve Osmanlı Devleti’nden günümüze Türkmenlerin durumu üzerine sunumlar yapıldı.

"LÜBNAN’IN KUZEYİNDE TÜRKİYE’DEN BİR PARÇA" Okumak için tıklayınız.

LÜBNAN’IN KUZEYİNDE TÜRKİYE’DEN BİR PARÇA” Okumak için tıklayınız.

Raporun tanıtım toplantısında konuşan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kudret Bülbül; “Bizim medeniyet sınırlarımız siyasal sınırlarımızı aşmaktadır. Ecdadımız öylesi bir geniş miras bırakmış ki bazen bu mirasın muhtevasını anlamakta bile güçlük çekiyoruz” dedi.

ORSAM Başkanı Şaban KARDAŞ’ın açılış konuşmasıyla başlayan program, Murat ÖNDER’in Moderatörlüğünde ORSAM Araştırmacısı Oytun ORHAN, Lübnan Üniversitesinden Halit TADMURİ ve Lübnan Türk Cemiyeti Başkan Yardımcısı Hıdır ABBAS’ın sunumlarıyla devam etti.

SAM_0470  SAM_0477

SAM_0474

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: