Twitter Facebook Linkedin Youtube

ÜNLÜ KARİKATÜRİST OSMAN TURHAN, ÇİZGİLERİYLE SASAM’A DESTEK VERECEK

Çizdiği karikatürler, büyük beğeni toplayan ve yayınladığı karikatürler sosyal medyada paylaşım rekorları kıran Yenişafak Gazetesi Karikatüristi Sayın Osman TURHAN, çizgileriyle SASAM’a destek verecek. SASAM’a verdiği destek nedeniyle Sayın TURHAN’a teşekkür ediyoruz.

karikatur2 karikatur1

Millet olarak mizahı ve gülmeyi sevdiğimiz su götürmez bir gerçek. Halkın mizaha, özellikle mizah dergilerine olan ilgisine ve mizah dergilerinin satışına bakıldığında görülen manzara ise mizaha düşkünlüğümüzle çelişkili oluşturuyor. Mizaha parasal çıkarların girmesiyle ortaya çıkarılan ürünlerin kalitesinin düşmesinden tutun da, çizgilere fikirden yoksun gayri ahlaki konuların girmesine kadar birçok olumsuz neden, Türk halkını mizahtan değil ama mizah dergilerinden uzaklaştırdı. Özellikle son zamanlarda dini değerlerimize yönelik, ulusal ve uluslararası alaycı bakış açılarıyla kaleme alınan karikatürler, dini hassasiyetin yoğun olarak yaşandığı toplumlarda tepki ile karşılandı. Böyle bir dönemde, genç karikatürist Osman TURHAN, hem fikirleriyle hem de anlamlı çizgileriyle kendisinden sonra gelecek olan gençlere örnek olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

karikatur3 karikatur4


Osman TURHAN kimdir?
1976 yılında Mersin’in Mut ilçesinde doğdu. Çocukluk yıllarının büyük bir bölümünü, köyünde geçirdi. Çelik çomak oynadı. Kendine ağaç kabuklarından oyuncaklar yaptı. Kâğıt ve kalemle tanıştığı yıllarda başladı çizgi macerası. İlk ve orta tahsilini vasat bir öğrenci olarak tamamladı. Ders kitaplarının boş sayfalarında, çizgilerle anlattı kendini. 1994’te Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümüne girdi. Farklı bir dünya ve farklı insanlar tanıdı. Yerel gazete ve dergilerde çizgileri yayımlandı. 1998 yılında bölümünden birincilikle mezun oldu. Askerliğini yaptığı Gaziantep’teki birliğinde “Asker ve Anne” konulu sergi açtı. Çalışmaları ulusal ve uluslararası platformlarda sergilendi, çeşitli ödüller aldı. Çocuklar için de hikâyeler resimleyen, illüstrasyonlar hazırlayan Osman Turhan, çizgiyle çıktığı anlamlı yolculuğuna, Yenişafak Gazetesi sayfalarında devam ediyor.

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: