Twitter Facebook Linkedin Youtube

SASAM, TÜRK AİLE YAPISINI GÜÇLENDİRME KONULU ÇALIŞTAY DÜZENLEDİ

Sahipkıran Stratejik Araştırma Merkezi (SASAM) Karadeniz Bölge Koordinatörlüğü, Türk aile yapısının korunması ve güçlendirilmesi için önemli bir çalıştay düzenledi. Çalıştayda, aile yapısının günümüzdeki durumu, evlilik müessesesinin zayıflaması ve boşanmaların artması gibi konularda detaylı görüşmeler yapıldı.

Çalıştaya, SASAM Karadeniz Bölge Koordinatörü Murat Öztürk, bölge uzmanları Rahmi Ünal, Serkan Perçin, Muradiye Ergin ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Uzman Psikolog İlknur Göbel katıldı. Online olarak ise Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mesut Uyar, Yurt İçi Yapılanmadan Sorumlu Koordinatör Murat Aktaş ve çok sayıda SASAM uzmanı çalıştaya katıldı.

Çalıştayda, aile yapısının korunması için hem bireylerin hem de ailelerin yapması gerekenler ele alındı. Evlilik müessesesinin zayıflaması ve boşanmaların artması gibi sorunların sebepleri ve çözüm önerileri tartışıldı. Çalıştayda ayrıca, toplumda etik değerlerin kaybolması ve bunun aile yapısına etkisi de masaya yatırıldı. Sosyal medya, TV, dizi ve sinemaların ailenin geleneksel değerlerini zedelediği ve bu konuda daha dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın aile yapısını güçlendirmeye yönelik çalışmaları hakkında da bilgi veren Uzman Psikolog İlknur Göbel, bakanlığın bu konuda önemli adımlar attığını ve çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Toplantı sonunda, çalıştayın önemi ve faydasından dolayı ikinci bir oturum düzenlenmesi kararı alındı. Çalıştay raporuna buradan erişilebilir.

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: