Twitter Facebook Linkedin Youtube

NAZGÜL KENZHETAY’IN KONUŞMACI OLDUĞU “TÜRK DÜNYASI’NIN SORUNLU BÖLGELERİ VE GELECEĞİ” KONFERANSI GERÇEKLEŞTİ

“Türk Dünyası’nın Sorunlu Bölgeleri ve Geleceği“ Konferansı Ankara’da Milli Kütüphane Konferans Salonunda yoğun katılımla düzenlendi.
ULUĞ- Uluslararası Genç Bilimci, Girişimci ve Mentörler Ağı, TÜRPAV- Türkiye Politik ve Stratejik Araştırmalar Vakfı, SASAM- Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi ve TDPB-Türk Dünyası Parlamenterler Birliği tarafından düzenlenen konferans 24 Aralık 2022 Cumartesi günü gerçekleşti.


Konferansta ana konuşmacı Uluslararası Araştırmacı Gazeteci Nazgul KENZHETAY olmuştur. Konferansın açılış kısmında; sırasıyla ULUG Genel Koordinatörü ve TÜBİTAK Kıdemli Başuzmanı Fatih Mehmet ŞAHİN, SASAM Başkan Yardımcısı Cesurhan TAŞ, TÜRPAV Yönetim Kurulu Başkanı, Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Dr. Sinan DEMİRTÜRK, TDBP Genel Başkanı, 21. Dönem Trabzon Milletvekili Nail ÇELEBİ, Bağımsız Türk Devletlerinden Azerbaycan, Kazakistan ve KKTC elçilik temsilcileri ile  Türk Dünyası ülkeleri Dostluk Grubu Başkanı Milletvekilleri konuşma yapmışlardır.


Açılış kısmı konuşmacıları; Türk Dünyasına yönelik kendi STK faaliyetleri, Türk Devletleri arası işbirliklerinin önemi, Türk Devletleri Teşkilatının (TDT) kuruluş süreçleri ve TDT Kuruluşunun gerçekleşmesinin önemi, Türk dünyasının her coğrafyasında, Doğu Türkistan’da, Kırım’da, Güney Azerbaycan’da, Irak’ta, Suriye’de, Afganistan’da, Rusya Federasyonu içinde, Balkanlar’da işgal ve zulümlere maruz kalan, insan hakları engellenen ve hürriyet mücadelesi veren soydaşlarımızla dayanışmanın önemi üzerine olmuştur. Konuşmalarda, 2023 yılının tüm Türk Dünyasına huzur getirmesi dileklerinde bulunulmuştur.

Nazgül KENZHETAY’ın “Türk Dünyası’nın Sorunlu Bölgeleri ve Geleceği” konferansını Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent AKSOY yönetmiş, soru cevaplarla konuşma devam etmiştir.
Nazgül KENZHETAY konuşmasının başlangıç bölümünde sahada araştırmaların yapılmadığından yakınarak, anlatılanlarla realitelerin özellikle halklar ve devletler bakımından çok farklı olarak sahada gözlemlendiğini ifade etmiştir. Çözüm olarak da ilgili tarafların ve gençlik STK’larının harekete geçmesi gerektiğinin önemi üzerine vurgu yapmıştır.

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: