Twitter Facebook Linkedin Youtube

SAHİPKIRAN AKADEMİNİN DÜZENLEDİĞİ “VİZYON GELİŞTİRME PROGRAMI”NA MÜRACAATLAR ALINIYOR

Sahipkıran AKADEMİ ve SASAM Kamu Yönetimi Masası ortaklığıyla, Sahipkıran AKADEMİ üyesi üniversite öğrencilerinin kişisel ve akademik gelişimi için 5 alt programdan oluşan 52 haftalık bir program uygulanacaktır. Programa katılıp %75 oranında devam sağlayan ve değerlendirme sınavlarından geçer not alan öğrencilere, program sonunda sertifika verilecektir.

SASAM Kamu Yönetim Masası Direktörü Yunus Emre İLKORKOR’un rehberliğinde yürütülecek programa müracaat eden öğrenciler arasından 8 kişilik bir grup seçilecektir. Programa katılmak isteyen öğrenciler, 15 Mayıs tarihine kadar kısa özgeçmişlerini akademi@sahipkiran.org adresine gönderebilirler.

Programın içeriği şu şekildedir;

1. ALANINDA YETKİN KİŞİLERİ ZİYARET ETME PROGRAMI

Bu program kapsamında katılımcıların ufkunu açıp; onların vizyonlarını geliştirecek tecrübe ve birikim sahibi bürokrat, sanatçı, akademisyen, yazar ve girişimciler ziyaret edilecektir.

2. KARİYER DANIŞMA VE CV ZENGİNLEŞTİRME PROGRAMI

Bu program kapsamında kamu kesimi ve üniversitelerdeki kariyer olanaklarına ilişkin bilgilendirme yapılacak ve katılımcıların yetenek ve ilgilerine uygun mesleklere ilişkin alternatifler ortaya konacaktır.

Ayrıca katılımcılara ilgi duydukları mesleklerin gerektirdiği nitelikler bağlamında CV’lerinin geliştirilmesi konusunda rehberlik yapılacaktır. Ek olarak, analitik yazı yazma ve bilimsel araştırma yöntemleri konusunda eğitim verilecektir.

3. YAŞAYAN İNGİLİZCE PROGRAMI

Katılımcıların;

  • J. Hoge’un “Effortless English System”
  • Yalçın İzbul’un “Advanced Practical English For Turkish Speakers”
  • ELS Dergisi

kaynaklarını bir program dâhilinde takip etmeleri sağlanarak, İngilizce yapı ve pratik bilgisi kazanmaları amaçlanmakta olup,

  • Sosyal Bilimlerdeki Klasik Makalelerin Tercümesi
  • Konuşma Kulübü

faaliyetleri aracılığıyla İngilizce yeteneklerinin akademik ve pratik anlamda pekiştirilmesi hedeflenmektedir.

4. YÜRÜME TURLARI

Hacı Bayram, Ankara Kalesi, Hamamönü, Seğmenler Parkı, Altınpark ve ODTÜ gibi bölgelere yapılacak temalı yürüme programlarıyla okumalar çerçevesinde ve gözlemler ışığında sosyal ve ekonomik teorilerin tartışılması planlanmaktadır.

5. OKUNMASI GEREKEN 20 KİTAP PROGRAMI

Okunduğunda hayata ve topluma farklı şekilde bakılmasına katkıda bulunacak kitaplar, belirlenen süre içinde okunacak ve verdiği mesajlar katılımcılar tarafından tartışılacaktır.

Okunacak kitaplar:

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: