Twitter Facebook Linkedin Youtube

SÖYLEŞİYE DAVET: “İSLAM KERİMOV SONRASI ÖZBEKİSTAN VE ORTA ASYA”

Merkezimizce düzenlenen okuyucularımıza açık etkinliklerin 47.si, Özbekistan Uluslararası Altın Miras Vakfı Türkiye Bölümü Başkanı ve Özbekistan Turizm Rehberi isimli kitabın yazarı Süleyman MERDANOĞLU’nun sunumuyla “İslam Kerimov Sonrası Özbekistan ve Orta Asya” başlıklı bir söyleşi şeklinde gerçekleşecektir. Söyleşide Özbekistan hakkında genel bilgiler verildikten sonra;

  • Özbekistan’ın kurulduğu günden beri Devlet Başkanlığını yapan İslam Kerimov’un ölümü sonrasında Özbekistan’ı nasıl bir gelecek bekliyor?
  • İslam Kerimov’un kişiliği nasıldı?
  • İslam Kerimov 25 yıl boyunca Özbekistan’da nasıl bir siyaset uyguladı?
  • İslam Kerimov’un ölümü Türkiye ve Türk Dünyasını nasıl etkiler?
  • İslam Kerimov’un ölümü sonrasında Orta Asya, Avrasya ve küresel siyaset nasıl şekillenecek?

ve benzeri sorulara yönelik cevaplar aranacak. Söyleşiye tüm okuyucularımız davetlidir.

Facebook etkinlik sayfası için tıklayınız: https://www.facebook.com/events/1089123004491165/

__________________

Konu: İSLAM KERİMOV SONRASI ÖZBEKİSTAN VE ORTA ASYA

Yer : Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM), Mithatpaşa Caddesi 54/6 Kızılay ANKARA

Tarih : 20 Eylül 2016, Salı

Saat : 18:30 – 20:00

Süleyman MERDANOĞLU kimdir?

1944 yılında Sivas’ta doğdu. Mersin 3. Astsubay Hazırlama Okulundan sonra 1963 yılında Elektronik Astsubay Hazırlama Okulunu bitirdi.  Bir yıl Kara Kuvvetleri Muhabere okulunda staj gördü. Muhabere Teknisyeni Astsubay olarak İstanbul, Erzincan, Tekirdağ ve Kıbrıs’ta görevlerde bulunduktan sonra 39 yaşında İstanbul’da kendi isteği ile emekli oldu.

1996 yılından beri Özbekistan Uluslararası Altın Miras Vakfı, Emir Timur ve İbn-i Sina Vakfı Türkiye Temsilciliğini üstlenmiştir. Halen Özbekistan Uluslararası Altın Miras Vakfı ve Emir Timur Vakfı temsilciliğini devam ettirmektedir. Aynı zamanda 5 Şubat 2013  tarihinde kurulan Uluslararası Burs Verenler Derneği’nin kurucusu olarak genel başkanlığını yapmaktadır. Dünya Yörük Türkmen Birliği kurucu üyesidir.

Yayınlanmış Eserleri:

Süleyman Merdanoğlu’nun 100’e yakın makalesi; yurt içi ve yurtdışında dergi, gazete ve internet sitelerinde yayımlanmış olup; “Özbekistan’da Nevruz“, “Özbekistan’da  Devlet ve Toplum da Kadının Yeri”, “Türkiye- Özbekistan Siyasi İlişkileri”, “Özbekistan’da Turizm”, “Özbekistan’da Milli Değerlerin Yeniden Doğuşu”, “Celaleddin Harzemşah”, “Celaleddin Mengüberdi”, “57’ci Alayın Kahramanlık Hikayesi”, “Osmanlının Yıkıntıları Üzerinde Kurulan IRAK”, “Medine’den Kalkan Tren”, “TSK’nin vazgeçilmez sınıfı: Astsubaylar” başlıklı makaleleri okuyucuların beğenisini kazanmıştır.

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: