Twitter Facebook Linkedin Youtube

SASAM’DA PORTEKİZCE KURSU AÇILIYOR

Dünya üzerinde yaklaşık 250 milyon insanın konuştuğu bir dil olan Portekizce, dünya üzerinde en çok konuşulan 6. Dil olma özelliğine sahiptir. Nitekim Portekiz’de yaklaşık 20 milyon insan ve Güney Amerika nüfusunun büyük bir bölümünü oluşturan Brezilya’da yaklaşık 200 milyon insan, bu dili konuşmaktadır. Öte yandan, Portekiz, Brezilya, Mozambik, Angola, Gine-Bissau, Capo Verde, Sao Tome, Principe, Macau, Ekvator Ginesi ve Doğu Timor ülkelerinin resmi dilleri, Portekizcedir.

Dünya üzerinde yaklaşık 250 milyon insanın konuştuğu dilden, belirli bir ölçüde anlayıp onlarla iletişime geçmeyi düşünür ve ülkemizde yaygın olmayan ve istisnai bir konumda olma özelliğini taşıyan Portekizce ile bir fark oluşturmayı ister misiniz?

Portekizceyle büyük ölçüde benzerlik gösteren ve kardeş dil olarak görülebilecek (yaklaşık 500 milyon insanın konuştuğu) İspanyolca ile düşünüldüğünde, 750 milyon insanın ne düşündüğünden, neyi nasıl algıladığından haberdar olmak ister misiniz?

Erasmus Değişim Programı, yüksek lisans, doktora ya da eğitimsel faaliyetler kapsamında Portekiz veya Brezilya’ya gidecek öğrenciler, belirli bir Portekizce seviyesiyle bu ülkelere gidip dile hâkim olan bir birikimle dönmeyi ister misiniz?

Cevabınız “Sim!” (Evet) ise sizi SASAM’da düzenlenecek Portekizce Dil Kursuna davet ediyor ve ‘’Vamos!’’ (Haydi) diyoruz. Merkezimizde haftada 6 saat, toplamda 60 saat olmak üzere, çeşitli seviyelerde Portekizce Dil Kursu açılacaktır. Kurs kapsamında gramer, konuşma, okuma ve yazma öğrenimi ve pratikleri yapılacaktır. Gelecek taleplere göre başlangıç zamanı ve ders saatleri belirlenecek kurs programı, hafta içi akşam saatlerinde ya da hafta sonlarında düzenlenecektir. Kursun Mart veya Nisan aylarında başlaması öngörülmektedir.

Toplamda 60 saat (2,5 ay) sürecek kurs ücreti, 600 TL (öğrenciler için 500 TL) olarak belirlenmiştir. Kurs materyalleri, Merkezimiz tarafından temin edilecektir. Portekizce Dil Kursuna ilişkin detaylı bilgiyi sasamportekizce@hotmail.com veya bilgi@sahipkiran.org adresinden alabilir, başvuru formunu (form için tıklayınız) doldurup bilgi@sahipkiran.org adresine göndererek kursa müracaat edebilirsiniz.

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: