Twitter Facebook Linkedin Youtube

TÜRKMENİSTAN’IN DAİMİ TARAFSIZLIĞI TOPLANTISINA KATILDIK

Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçiliği ev sahipliğinde “Türkmenistan’ın Daimi Tarafsızlığının 25. Yıldönümü” konulu toplantı düzenlendi. Çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı bilgilendirme toplantısında, tarafsızlık ilkesinin içeriği anlatıldı. SASAM adına Başkan Mesut Emre KARAKÖSE ve Başkan Yardımcısı Cesurhan TAŞ’ın katıldığı toplantıda milletvekili, büyükelçi, diplomat, bürokrat, akademisyen ve sivil toplum temsilcileri yer aldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun yanı sıra bazı katılımcılar söz alarak katkıda bulundular.

Bağımsızlığının ilk gününden bu yana dış politikasını pozitif ve aktif tarafsızlık ilkesi çerçevesinde kurgulayan Türkmenistan’ın “Daimi Tarafsızlık Statüsü” Birleşmiş Milletler tarafından 1995 yılında Genel Kurul Kararı ile kabul edilmiştir. Barış ve güvenliğe katkı sağlamak üzere dostane ve karşılıklı yararlı ilişkiler kuran Türkmenistan’ın bu statüsü dünyada ilk ve halen tektir.

Daimi tarafsızlık statüsünün verilişinin 25. yıldönümü olması vesilesiyle 2020 “Türkmenistan – Tarafsızlığın Ülkesi” yılı olarak ilan edilmiştir. Yıl boyunca düzenlenecek etkinliklerle bu statünün önemi ve işlevi anlatılacaktır.

Bu vesileyle Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak, bizi bu önemli toplantıya davet eden başta Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi Sayın Işankuli AMANLYEV olmak üzere, büyükelçilik çalışanlarına teşekkür ederiz.

   

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: