Twitter Facebook Linkedin Youtube

PANELE DAVET: “BM GÜVENLİK KONSEYİ GEÇİCİ ÜYELİĞİ BAĞLAMINDA KAZAKİSTAN’IN BÖLGESEL VE KÜRESEL BARIŞA KATKILARI”

Merkezimiz, Kazakistan’ın BM Güvenlik Konseyi Geçici Üyeliği döneminde bölgesel ve küresel barışa bulunduğu katkıları ele alan bir panel düzenliyor.

Kazakistan, Orta Asya ülkeleri arasında BM Güvenlik Konseyi Geçici Üyeliğine seçilen ilk ülkedir. 28 Haziran 2016 tarihinde New York’ta yapılan Güvenlik Konseyi toplantısında BM’ye üye 193 ülkenin 138’i Kazakistan’a destek oyu vererek BM Güvenlik Konseyi Geçici Üyeliğine seçmişlerdi. Mezkur toplantıda BM üyeliği için Asya-Pasifik ülkeleri bölgesinden Kazakistan ve Tayland adaylığını koymuşlardı. Kazakistan resmî olarak üyelik görevine 1 Ocak 2017 tarihinde başladı ve bu görevi 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle son bulacaktır.

BM Güvenlik Konseyi’nde 15 üye ülke bulunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri, Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, Büyük Britanya ve Fransa Konseyin daimi üyeleridir. Kalan 10 geçici üye Genel Kurul tarafından iki yıllığına seçilmektedir.

Kazakistan’ın 2017-2018 dönemini kapsayan bu üyelik sürecinde bölgesel ve küresel barışa katkılarının ele alınacağı Panelde konuşmacılar;

1- TBMM, Türkiye-Kazakistan Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Sn. Mehmet Ali CEVHERİ,

2- Türkiye-Kazakistan Dostluk Derneği Başkanı ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Eski Rektör Yrd. Sn. Feyzullah BUDAK ve

3- Ahi Evran Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Sn. Doç.Dr. Kürşat ZORLU

olacaktır.

Türk Ocakları Genel Merkezi’nde 27 Aralık 2018 tarihinde, 17:00-19:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Panele tüm okuyucularımız davetlidir. Facebook etkinlik sayfası için tıklayınız.

Not: Panele katılım ücretsizdir.

 

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: