Twitter Facebook Linkedin Youtube

ÖZBEKİSTAN CUMHURBAŞKANLIĞI ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ İLE SASAM ARASINDA İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

SASAM ve Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Stratejik ve Bölgelerarası Araştırmalar Enstitüsü arasında işbirliği temelleri atıldı.

İlk defa ülkemize bir heyet gönderen Enstitü adına Enstitü Genel Müdür Yardımcısı Dr. Batir Tursunov ve Daire Başkanı Rustam Khuramov Bozoovich, Türkiye’deki temaslarına SASAM Heyeti ile görüşerek başladı. Büyükelçilik Müsteşarı Sn. Şöhretcan M. YİĞİTALİEV’in de katıldığı görüşmede SASAM Heyeti; Başkan Süleyman Erdem, Başkan Yardımcıları Cesurhan Taş ve Mesut Emre Karaköse ile Yurtdışı Türkler Masası Direktörü Zafer Tekin’den oluştu.

Sayın Tursunov; Özbekistan Cumhurbaşkanı Sayın Mirziyoyev tarafından 7 Şubat 2017 tarihinde imzalanan 2017-2021 Kalkınma Stratejisi Kararnamesinde yer alan hedeflerden ve Mirziyoyev döneminde Özbekistan’ın iç ve dış politikada gerçekleştirdiği açılım ve atılımlardan bahsederek, Türkiye ile ilişkilerin bu açılımların etkisi ile daha da gelişeceğini ifade etti.

Merkezimiz hakkında bilgi veren SASAM Heyeti ise Merkezimizin ismi olan “Sahipkıran” kelimesinin Özbekistan’da halen kullanılan bir kelime ve Emir Timur’un unvanı olduğunu hatırlatarak, SASAM’ın Türkiye-Özbekistan arasındaki ilişkilerin gelişmesi için bugüne kadar yaptığı katkıları ve bundan sonra yapmak istediği katkılara ve projelere dair bilgiler verdi.

İki heyet, kurumlar arası işbirliği yapılması üzerinde mutabakata vardılar. Enstitü adına Türkiye’ye yapılan ilk ziyarette ilk görüşmeyi SASAM ile gerçekleştiren Enstitü temsilcilerine ve misafirperverlikleri için Büyükelçilik çalışanlarına teşekkür eder, Sayın Tursunov ve Bozoovich’in Türkiye temaslarının verimli geçmesini dileriz.

TOPLANTIDAN KARELER:

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: