Twitter Facebook Linkedin Youtube

DAHA YEŞİL BİR DÜNYA İÇİN GENÇLİK PLATFORMU ANKARA ARAZİ GEZİSİ TAMAMLANDI

Sahipkıran AKADEMİ’nin sekretarya hizmetlerini yürüttüğü Daha Yeşil Bir Dünya İçin Gençlik Platformu tarafından organize edilen Arazi Çalışma Gezileri, Ankara çevresindeki mekânlarla başladı.

5 Kasım Cumartesi günü düzenlenen Çalışma Gezisi, Türkiye’deki çölleşmeyle mücadele çalışmalarında kullanılan teknikleri yerinde incelemek amacıyla Uluslararası Erozyon ve Sel Kontrolü Eğitim Uygulama sahasında başladı. Uygulama sahasında, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mahmut Kılıç tarafından katılımcılara Türkiye’nin erozyon durumu, erozyon kontrolü çalışmaları ve Orman ve Su İşleri Bakanlığının yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Ayrıca ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmalarındaki ağaç türleri ile bu türlerin toprakla ilişkisi anlatıldı.

Çalışma gezisinin ikinci durağı, 1900’lü yıllardan 2000’li yılların başına kadar köylerde kullanılan eşyalarla donatılmış ve eski Anadolu köy hayatını yansıtan evlerin yer aldığı Altınköy Açık Hava Müzesi oldu. Eski tarım aletleri, ev ve işte kullanılan pek çok alet ve eşya, köyün camisi, çamaşırhanesi, okulu, bakkalı, köy evleri, yel ve su değirmeni, asma köprüsü, köy kahvesi gibi yapılar ve çeşitli köy hayvanları, Altınköy Açık Hava Müzesi’nde katılımcıların ilgisine sunuldu.

Gezi programının üçüncü ayağında Behiçbey Orman Fidanlığı ziyaret edilerek fidan türleri, işletmenin çalışma yöntemi ve kapasitesi hakkında bilgiler verildi. Ayrıca katılımcılara günün anısına fidan hediye edilerek bir fidanın nasıl dikileceğine ilişkin bilgiler verildi.

Platformumuz; toprağımızı, doğamızı ve arazide yapılan ormancılık çalışmalarını yerinde gözlemlemek amacıyla çalışma gezilerine devam edecek.

img_0295 img_0307 img_0328 img_0511 img_0515

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: