Sahipkıran AKADEMİ’nin sekretarya hizmetlerini yürüttüğü Daha Yeşil Bir Dünya İçin Gençlik Platformu tarafından organize edilen Arazi Çalışma Gezileri, Ankara çevresindeki mekânlarla başladı.
5 Kasım Cumartesi günü düzenlenen Çalışma Gezisi, Türkiye’deki çölleşmeyle mücadele çalışmalarında kullanılan teknikleri yerinde incelemek amacıyla Uluslararası Erozyon ve Sel Kontrolü Eğitim Uygulama sahasında başladı. Uygulama sahasında, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mahmut Kılıç tarafından katılımcılara Türkiye’nin erozyon durumu, erozyon kontrolü çalışmaları ve Orman ve Su İşleri Bakanlığının yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Ayrıca ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmalarındaki ağaç türleri ile bu türlerin toprakla ilişkisi anlatıldı.
Çalışma gezisinin ikinci durağı, 1900’lü yıllardan 2000’li yılların başına kadar köylerde kullanılan eşyalarla donatılmış ve eski Anadolu köy hayatını yansıtan evlerin yer aldığı Altınköy Açık Hava Müzesi oldu. Eski tarım aletleri, ev ve işte kullanılan pek çok alet ve eşya, köyün camisi, çamaşırhanesi, okulu, bakkalı, köy evleri, yel ve su değirmeni, asma köprüsü, köy kahvesi gibi yapılar ve çeşitli köy hayvanları, Altınköy Açık Hava Müzesi’nde katılımcıların ilgisine sunuldu.
Gezi programının üçüncü ayağında Behiçbey Orman Fidanlığı ziyaret edilerek fidan türleri, işletmenin çalışma yöntemi ve kapasitesi hakkında bilgiler verildi. Ayrıca katılımcılara günün anısına fidan hediye edilerek bir fidanın nasıl dikileceğine ilişkin bilgiler verildi.
Platformumuz; toprağımızı, doğamızı ve arazide yapılan ormancılık çalışmalarını yerinde gözlemlemek amacıyla çalışma gezilerine devam edecek.