Twitter Facebook Linkedin Youtube

TÜRKİYE VE AZERBAYCAN, ERMENİSTAN SINIRINDA BÜYÜK BİR TATBİKAT DÜZENLEMEYİ PLANLIYOR

Önümüzdeki Şubat ayının ilk yarısında Azerbaycan ordusunun da katılımıyla Türkiye’nin Ermenistan sınırı yakınında son yılların en büyük askeri tatbikatını gerçekleştireceği basında yer aldı. Arabic internet sitesinde yayınlanan habere göre Türkiye-Azerbaycan arasında büyük bir tatbikat yapılacak. Haber başlığı;  “Azerbaycan’ın Katılımıyla Türkiye Ermenistan Sınır Yakınlarında Büyük Tatbikat Düzenlemeyi Planlıyor” şeklinde.

Buna göre “HaberTürk” gazetesi, tatbikatların tanklar, topçu bataryaları, helikopterler, keskin nişancı timleri ve komando birliklerinin katılımıyla 1-12 Şubat tarihleri arasında yapılacağını bildirdi.

Gazete, Azerbaycan ordusu birliklerinin tatbikatlar sırasında Türk askerleriyle ortak atış yapacağını bildirdi. Tatbikatlara katılan kuvvetlere, hava ulaştırma ve lojistik destek faaliyetlerinin yanı sıra taarruz, hava hücum harekatı üzerine eğitim verilecektir.

Gazete tatbikatların amacının, ordunun kış şartlarında görevlerini yerine getirebilme gücünün, ortak askeri operasyonların uygulanması sırasında koordinasyon ve işbirliği geliştirmek, silahların, ulaşım araçlarının ve komuta zincirinin etkinliğini sağlamak olduğunu belirtti. Anadolu Ajansı bu haberi doğruladı.

Türkiye, geçtiğimiz yıl Eylül ve Kasım aylarında, Karabağ çatışmasında Ermeni tarafına karşı son askeri operasyonda Azerbaycan’a yoğun destek verdi.

Tercüme: Merve Hasoğlu – Arapça Tercüman / Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Öğrencisi

Haber kaynağı: 

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: