Twitter Facebook Linkedin Youtube

SEMERKANT, OTİZM HASTALARI İÇİN KOŞACAK

Tarihi Semerkant şehrinde Özbekistan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı bünyesindeki Kültür ve Sanatı Geliştirme Fonu, Turizmi Geliştirme Devlet Komitesi ve Semerkant Belediyesi’nin katkılarıyla her yıl Semerkant Yarı Maratonu düzenleniyor. Yarışma, kültür ve sanat alanındaki mevcut sorunlara kamuoyunun dikkatini çekmenin yanı sıra, kardeş Özbekistan’da sağlıklı bir yaşam tarzı ve spor turizmini geliştirmeyi hedefliyor. Bu yıl, organizatörler otizm spektrum bozukluğu (ASD) olan hastalara yardımcı olmak, engellilerin kültürel alanlara erişimini kolaylaştırmak konularına kamuoyunun dikkatini çekmek istiyor.

Etkinlik sırasında otizmli insanlar için kapsayıcı bir ortam yaratma olanakları ve onların Özbekistan’daki sosyo-kültürel ve kamusal ilişkilere entegrasyonu konuları tartışılacak. Semerkant Yarı Maratonundan elde edilen gelir, Özbekistan’daki yatılı okullardan birinde otizmli çocuklar için bir çocuk sanat stüdyosu oluşturmak için kullanılacak.

Dünyadaki zorlu epidemiyolojik durum nedeniyle Semerkant Yarı Maratonu programının spor kısmı 2020 yılında sanal (online) yarış şeklinde düzenlenecek. Yarı Maratonun bu çevrimdışı yarışında, her katılımcıya koşacak bir yer seçme özgürlüğü veriliyor, yarışın sonuçları hakkındaki tüm bilgiler “Strava” uygulaması aracılığıyla kaydediliyor.

1 Kasım 2020’de başlayacak Yarı Maraton kapsamında, ayrıca bir yürüyüş yarışı ve 12 yaşın altındaki çocuklar için ayrı bir çocuk yarış programı bulunmaktadır. Ayrıca Semerkant Yarı Maratonu projesi kapsamında eğitim ve kültür programları dijital ortamda tüm katılımcılara açık olacak. Yarı Maraton sırasında “The Beat Film Festival” ile ortaklaşa geliştirilen bir film programı da web sitesi üzerinden gösterilecek.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: