Twitter Facebook Linkedin Youtube

SASAM YÖNETİM VE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) Yönetim Kurulu toplantısı Merkez ofisinde yapıldı. Toplantıda yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, yeniden yapılanma çerçevesinde kadromuza dahil olan direktörler de yer aldı.  Mesut Emre KARAKÖSE başkanlığında gerçekleşen toplantıda 2019 yılı faaliyet raporu ve beyannamesi ele alındı.

Başkan Yardımcısı Cesurhan TAŞ’ın çalışma masaları ile ilgili değerlendirmelerinin ardından Başkan Yardımcısı Zafer TEKİN tarafından önümüzdeki sürece ilişkin öneriler sunuldu. SASAM Genel Sekreteri Muhammed IŞIK, Sahipkıran AKADEMİ ve staj faaliyetlerine ilişkin görüşlerini beyan etti. Ekonomi Masası Direktörü Gökalp ERTUĞRUL, finansman modelleri ve sponsorluk çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Kişisel ve Manevi Gelişim Masası Direktörü Ramazan ÇELİK toplantıya masası adına yardımcısı Murat ÖZDEMİR’le birlikte katılım sağladı. 30 kişilik bir kadro ile yeni dönemde önemli faaliyetlere imza atacaklarını beyan edip, görüş ve önerilerini iletti.

Toplantıda ülkemizin ve uluslararası siyasetin içinden geçtiği süreci değerlendiren SASAM Başkanı KARAKÖSE; “Verileri objektif bir şekilde toplamaya, analiz etmeye ve nitelikli bilgi oluşturmaya devam edeceğiz. Bilgiyi halkla buluşturmak önemli bir işlevimiz. Akademik dilden ziyade sade, anlaşılır, net ve yol gösterici bir dil benimseyeceğiz. Hiçbir yere veya yapıya eklemlenmeden, kendi imkanlarımızla bugüne kadar getirdiğimiz SASAM artık ülkemizin en önemli düşünce merkezlerinden birisi olmuştur. Bugüne kadar 30’dan fazla üniversite ile, 30’a yakın büyük elçilik ile ortak çalışmalar yaptık. Kamu kurumlarına ve karar alıcılara katkı sağlayacak raporlara ve çalışmalara imza attık. Yüzlerce öğrenci kardeşimize staj imkanı oluşturduk. Yüzlerce seminer ve konferans düzenledik. Sitemizde yer alan binlerce özgün yazı ve makale ile ciddi bir başvuru kaynağı haline gelmiş durumdayız. Bu başarıda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza tek tek teşekkür ediyorum. SASAM milli güç unsurları adına bir zenginliktir ve bütün zorluklara rağmen bu kuruluşu yaşatmak başlıca vazifemizdir.” dedi.

4 üncü Olağan Genel Kurulun 18 Ağustos tarihinde düzenlenmesi kararının ardından toplantı sona erdi. Katılım ve katkı sağlayan bütün arkadaşlarımıza teşekkür eder, alına kararların hayırlara vesile olmasını dileriz.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: