Twitter Facebook Linkedin Youtube

“ŞARK MESELESİ” BAŞLIKLI SÖYLEŞİMİZ GERÇEKLEŞTİ

Merkezimizce düzenlenen okuyucularımıza açık etkinliklerin 126’ncısı, E. Albay Tugtigin Şen’in sunumu ile “Şark Meselesi” başlıklı bir söyleşi şeklinde gerçekleşti.

Sayın ŞEN söyleşide; Şark Meselesinin özünde haç ile hilalin savaşı olduğunu, asırlar boyunca çeşitli şekillerde devam ettiğini, bugün de Büyük Ortadoğu Planı kapsamında sürdürüldüğünü söyledi. Hristiyan alemi tarafından Türkleri Avrupa’dan atmak, Avrupa’daki Müslüman halkları asimile etmek, Türkleri Anadolu’dan atmak gibi safhalar dahilinde bir Türk ve Müslüman düşmanlığı temelinde hareket edildiğini vurguladı. Bu saldırılara yüksek eğitim ve bilinç düzeyine sahip bir toplum ve gençliğin karşı koyabileceğine işaret etti. Soru ve yorumlarla katkıda bulunan katılımcılar faydalı bir konuşma dinlediklerini ifade ederek bu tarz etkinliklerin devamı talebini dile getirdiler.

Sayın Tuğtigin Şen’e bilgilendirici sunumu için teşekkür ediyoruz.

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: