Twitter Facebook Linkedin Youtube

SASAM İRAN MASASINDAN GÜNEY AZERBAYCAN TÜRK MİLLÎ HAREKETİ AKTİVİSTİ HARAY FETHİPUR’A ZİYARET

SASAM İran Masası, İran’daki Türk halklarına yönelik politikalarla ilgili ayrıntılı bilgi edinme çalışmaları kapsamında bir görüşme daha gerçekleştirdi. İran’daki insan hakları ihlallerini kaynaklarından dinlemek için Güney Azerbaycan Türk Millî Hareketi aktivistlerinden Haray Fethipur’u ziyaret etti.

Haray Fethipur, İran’da 2006 yılındaki “Karikatür Krizi” olarak bilinen ve bu karikatürü protesto ederken polisin ateş açması üzerine şehit olan Hüseyin Fethipur’un (16) abisidir. Görüşmede İran’daki insan hakları ihlalleri ve son zamanda tutuklanan ve sayıları gittikçe artan Türk aktivistler ile ilgili bilgi alındı.

 

21 Şubat 2020’de yapılan İslami Şura Meclisi seçimleri hakkında görüş alış verişi yapıldı ve Nisan ayında yapılacak ikinci tur hakkında öngörülerde ve önerilerde bulunuldu. Görüşme sonunda Haray Fethipur, SASAM İran Masasına çalışmalarından, haberlerinden ve ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Görüşmede çözüm önerileri ortaya konuldu ve bölgeden doğru, ivedi ve objektif haber almak için işbirliği kararı alındı. Katkılarından dolayı Sayın Haray Fethipur’a teşekkür ediyoruz.

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: