Twitter Facebook Linkedin Youtube

TAYVAN KÜLTÜRÜ TANITIM ETKİNLİĞİMİZ GERÇEKLEŞTİ

Merkezimizce düzenlenen okuyucularımıza açık etkinliklerin 124’üncüsü, Tayvan Üniversite Bursları Tanıtım Etkinliği şeklinde gerçekleştirildi.

Etkinlikte Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Sekreteri Sibel Chen tarafından Tayvan eğitim bursları hakkında genel bilgi verildi ve başvuru prosedürü anlatıldı. Tayvan Üniversitelerinden temsilcilerin de katıldığı etkinlikte; Tayvan üniversite bursları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı ve katılımcılara Tayvan yeşil çayı ikram edildi. National Cheng Kung Üniversitesinden  Ms. Hui-Fen Yang ve National Formosa Üniversitesinden Dr. Meng-Shi Chen sunumlar yaptı.

Tayvan – Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ile birlikte başarılı Türk öğrencilerin Tayvan’da lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimi görmesini teşvik etmek için Tayvan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından burs verilmektedir. Tayvan bursları ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen ve Tayvan’da yükseköğretim olanaklarından faydalanmak isteyen gençler programa katılım sağladı.

Sunumların ardından SASAM Başkanı Mesut Emre Karaköse tarafından Misyon Sekreteri Sn. Sibel Chen’e Çanakkale Zaferi temalı bir plaket takdim edildi. Ms. Hui-Fen Yang ise SASAM Başkanı Karaköse’ye Tayvan Çayı hediye etti.

Öte yandan Çince öğrenmek isteyen katılımcılara yönelik SASAM’da ücretsiz Çince dersleri verildiğini belirten yetkililer yoğun talep üzerine ikinci dönemde yeni kurs açılacağını duyurdu. Etkinliğe katılamayan ancak Çince derslerine katılmak isteyen okuyucularımız, bilgi@sahipkiran.org adresine iletişim bilgilerini gönderebilirler.

Bilgilendirici sunumları ve ikramları için Tayvan Misyonu yetkililerine ve üniversite temsilcilerine teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

 

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: