Twitter Facebook Linkedin Youtube

ETKİNLİĞE DAVET: TAYVAN ÜNİVERSİTE BURSLARI TANITIM ETKİNLİĞİ

Merkezimizce düzenlenen okuyucularımıza açık etkinliklerin 124’üncüsü, Tayvan Üniversite Bursları Tanıtım Etkinliği şeklinde gerçekleşecektir. Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Sekreteri Sibel Chen ve Tayvan Üniversitelerinden temsilcilerin katılacağı etkinlikte; Tayvan üniversite bursları hakkında bilgiler paylaşılacak ve katılımcılara Tayvan yeşil çayı ikram edilecektir.

Tayvan – Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ile birlikte başarılı Türk öğrencilerin Tayvan’da lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimi görmesini teşvik etmek için Tayvan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından burs verilmektedir. Tayvan bursları ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen ve Tayvan’da yükseköğretim olanaklarından faydalanmak isteyen gençler başta olmak üzere okuyucularımız davetlidir.

Resmi adı “Çin Cumhuriyeti’’ olan ve 1971 yılına kadar Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde Çin anakarasını ve Tayvan’ı daimi üye olarak temsil eden Tayvan, bu tarihten sonra başta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve diğer batı ülkelerinin Komunist Çin’i meşru yönetim olarak tanımasının ardından BM’deki bu pozisyonunu kaybetmiştir. Günümüzde 18 ülke tarafından bağımsız bir ülke olarak tanınan Tayvan, Türkiye tarafından da bağımsız bir ülke olarak tanınmadığı için ülkemizde Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu ile faaliyet göstermektedir.


Konu: Tayvan Üniversite Bursları Tanıtım Etkinliği

Yer: Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM), Mithatpaşa Caddesi, 54/6, Kızılay ANKARA

Tarih: 2 Mart 2020, Pazartesi

Saat: 18:30- 20:00

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: