Twitter Facebook Linkedin Youtube

SASAM KIBRIS TEMSİLCİSİNDEN MERKEZİMİZİ ZİYARET

Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi Kıbrıs Temsilcisi Mahmut Toprak ve beraberindekiler, Başkan Mesut Emre Karaköse’ye yeni görevi nedeniyle tebrik ziyaretinde bulundu.

Görüşmede, Adada temas edilen paydaşların yönetim değişikliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren TOPRAK, yeni bir heyecan ve motivasyonla çalışmalarına devam etmek istediklerini söyledi. Devamında “Sayın Başkan Karaköse’nin Kıbrıs dosyasına hakimiyetini uzun süredir devam eden çalışmalarımızdan yakinen biliyoruz. Bu görev değişikliği Kıbrıs meselesinin milli temeller ekseninde ele alınmasını güçlendirecektir.” diyen Toprak, her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

SASAM Başkanı KARAKÖSE ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine şöyle devam etti “Türkiye’nin KKTC ile çok boyutlu birlikteliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Kıta sahanlığı ve güvenliği ile ilgili yapılan protokoller bu birliği güçlendirmiştir. Başbakan Ersin Tatar’ın Türkiye ile uyumlu politikalar izleyeceğini ortaya koyması ortak geleceğimiz için umut vericidir. Sayın Başbakan Tatar’ın Barış Pınarı Harekatına verdiği destek, harekâtın haklılığını ve meşruluğunu vurgulamaktadır. Adadaki Temsilciliğimizden başlıca beklentimiz bu gibi konularda merkezimizin tavrını benimseyerek, milli duruşunu devam ettirmesidir.” dedi.

“Ordumu Seviyorum, Dekontum Elimde” kampanyasına desteğinden dolayı TSK Güçlendirme Vakfından teşekkür belgesi gönderilmesi hakkında bilgi veren SASAM Kıbrıs Temsilcisi Mahmut Toprak “Yeni süreçte SASAM’ın yut içinde ve yurt dışında daha faal olacağına inanıyoruz. Sayın Başkanımız Mesut Emre Karaköse’nin başkanlığını tebrik ediyoruz ve kendisini Adaya davet ediyor, en yakın zamanda bekliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

SASAM Kıbrıs Temsilcisi Sayın Mahmut Toprak ve ekibine teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

 

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: