Twitter Facebook Linkedin Youtube

SÖYLEŞİYE DAVET: “DERİN DEVLET, TÜRKİYE’NİN YAKIN TARİHİ VE BUNDAN SONRASI”

Merkezimizce düzenlenen okuyucularımıza açık etkinliklerin 101’incisi, Gazeteci ve N Gazete haber sitesinin sahibi Nuray BAŞARAN DEMİR’in sunumuyla “Derin Devlet, Türkiye’nin Yakın Tarihi ve Bundan Sonrası” başlıklı bir söyleşi şeklinde gerçekleşecektir.

NURAY BAŞARAN DEMİR: “İzmir’in Menemen ilçesi Helvacı Kasabası’nda doğdu. İlk ve ortaokulu Menemen Helvacı Ortaokulu’nda okudu. Menemen Lisesi’nden sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Görüntü Sanatları Tiyatro Anabilim Dalı’nda Tiyatro eğitimi aldı.

Üniversite öğrenciliği sırasında, kültür ve sanat yazıları ile gazeteciliğe başladı. 1986 yılında Milliyet İzmir Bürosu’nda 2 yıl, 1988 yılından 1991 yılına kadar Yeni Asır Gazetelerinde muhabirlik yaptı.

1991 yılında TRT İzmir Televizyonuna geçti. Burada Hafta Sonu, Ege’den gibi programların yapımcılığının yanı sıra, TRT İzmir Bölge Müdürlüğü Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yaptı.

1999 yılında Star Gazetesi’nin kuruluşu sırasında Ankara’ya geldi. Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento muhabirliği yaptı. 2000 yılında Akşam Gazetesi’ne köşe yazarı olarak geçti. Aynı yıl Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi oldu. Böylece Türkiye’nin ilk kadın Ankara Temsilcisi oldu.

2007 yılında Akşam Gazetesi’nden ayrıldı. Aynı yıl Star Tv Ankara Temsilcisi oldu. Star Tv Ankara Temsilciliği sırasında aynı zamanda Doğan Grubuna ait Referans Gazetesi’nde köşe yazıları  ve röportajlar yaptı.

2010 yılında Doğan Gurubundan istifa etti. Ve kitap çalışmalarını yaptı. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde son sınıf öğrencilerine uygulamalı gazetecilik dersleri verdi. Basın İlan Kurumu’nun Türkiye çapında  düzenlediği,   Yerel Medya Tecrübe Paylaşım Günleri çerçevesinde Türkiye’nin değişik illerinde konferanslar verdi. Daha sonra kendi medya şirketi olan NMedya’yı kurdu. Bu bünyede NGazete isimli bir dijital gazeteyi hayata geçirdi. Halen yeni medya üzerine yeni ürün çalışmalarını da sürdürmektedir. Evli ve 1 kız çocuğu annesidir.

Söyleşiye katılım ücretsiz olup tüm okuyucularımız davetlidir. Katılabilecek ve facebook hesabı olan okuyucularımızın facebook etkinlik sayfasından bildirim yapmaları rica olunur. Facebook etkinlik sayfası için tıklayınız.

_______________________________________

Konu: “Derin Devlet, Türkiye’nin Yakın Tarihi ve Bundan Sonrası”

Konuşmacı: Nuray BAŞARAN DEMİR – Gazateci, N Gazete Haber Sitesi Sahibi

Yer: Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM), Mithatpaşa Caddesi, 54/6, Kızılay ANKARA

Tarih: 19 Şubat 2019, Salı

Saat: 18:30- 20:00



sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: