Twitter Facebook Linkedin Youtube

Sahipkıran AKADEMİ, YENİ YÖNETİMLE FAALİYETLERİNE BAŞLADI

Üniversite öğrencileri ve mezunlarının kişisel gelişimlerine katkı sunacak faaliyetlerin gerçekleştirilmesine yönelik olarak, Merkezimiz bünyesinde 2014 yılında oluşturulmuş bir platform olan Sahipkıran AKADEMİ, yeni kurumsal yapısıyla Ekim 2018 tarihi itibariyle faaliyete başladı.

Sahipkıran AKADEMİ Yeni Yönetiminin Mesajı

Güçlü, çözüm odaklı düşünebilen, araştırma metodlarına haiz, liderlik özellikleri gelişmiş, sosyal duyarlılığı yüksek, toplumsal meselelere dair üretip yararlı olmak isteyen ve rasyonel kalabilen bir gençlik amacıyla harekete geçtik. Üniversitelerde verilen eğitimin eksik kalan yanlarının, bir düşünce merkezi olarak, tamamlanmasına katkıda bulanabilmek için çalışıyoruz!

Sahipkıran AKADEMİ’de

➡️ Akademik Seminerlerde bulunma
➡️ Think Tank Mantığına Adapte olabilme
➡️ Çözüm Odaklı Düşünebilme Yetisini Geliştirme
➡️ Katılım Odaklı Projeler Hazırlayıp Organizasyonunda bulunabilme
➡️ Uluslararası Etkinliklerde Bulunabilme
➡️ Rapor, Analiz ve Makale Hazırlayabilme

gibi alanlarda kendimizi geliştirmeyi hedefliyor ve eğitim hayatımıza katkıda bulunuyoruz.

Sahipkıran AKADEMİ olarak Ekim ayı içerisinde staj çerçevesinde yaptığımız 12 faaliyetin dışında Kitap Tahlili Programımız, seminerlerimiz, Çeviri Grubumuz ve çeşitli gezilerimiz olmuştur. TÜRKSOY, Kazakistan Büyükelçiliği, Rusya Büyükelçiliği, KAFKASSAM gibi kuruluşlara geziler düzenlenmiş ve işbirliği kararı alınmıştır.

Sahipkıran AKADEMİ üyesi arkadaşlarımızın rapor, analiz/makale yazabilmesi adına da gereken destek her daim verilmektedir. Bu faaliyetlerimizin yanı sıra Bölgesel Okumalar Seminerleri, Filistin Çalışma Grubu, Kadın Hakları Çalışma Masası da faaliyetlerine başlama aşamasındadır.

Ayrıca Kasım ayı sonunda “Türk’ün Dünyası Paneli” adlı uluslararası bir panel düzenlemek üzerine çalışmaktayız.

Sizler de AKADEMİ üyesi olarak veya doğrudan faaliyetlerimize kayıt yaptırarak aramıza katılabilir, bu güçlü ailenin bir parçası olabilirsiniz.

ÜYELİK

Sahipkıran AKADEMİ, hiçbir etnik, dini ve ideolojik ayrım yapmaksızın tüm gençlere açıktır. Üye olabilmek için üyelik formunu (form için tıklayınız) doldurarak Akademi yönetimine ulaştırmak (bilgi@sahipkiran.org adresine e-posta ile ya da posta veya elden Merkezime ulaştırılabilir) yeterli olmaktadır. Üyelik başvurusu, Sahipkıran AKADEMİ Yönetim Kurulunca değerlendirilerek, başvuru yapana bilgi verilmektedir.

Sahipkıran AKADEMİ Yönergesi için tıklayınız.

Sahipkıran AKADEMİ kategorisinde yayınlanan çalışmalar için tıklayınız.

 

   

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorumlar (1)

  1. […] kurumsal yapısıyla Ekim 2018 itibariyle faaliyetlerine başlayan Sahipkıran AKADEMİ, Bölgesel Okumalar Söyleşileri düzenliyor. Bu kapsamında ilk söyleşi, Rusya […]

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: