Twitter Facebook Linkedin Youtube

SASAM’DAN ÖZBEKİSTAN BÜYÜKELÇİLİĞİNE ZİYARET

SASAM Başkanı Süleyman ERDEM ve SASAM Rusya Masası Uzmanı Yaroslav SAMOYLOV, Özbekistan’ın Türkiye Büyükelçiliği Müsteşarı Sn. Şöhretcan M. YİĞİTALİEV’i ziyaret ettiler.

Görüşmede son dönemde Özbekistan ile Türkiye arasında artan işbirliği ve temaslardan duyulan memnuniyet ifade edildi ve iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileşmesinde SASAM’ın bugüne kadarki mütevazi katkılarından yola çıkılarak bundan sonra sunabileceği katkılar üzerinde istişarelerde bulunuldu.

SASAM Heyeti; iki ülke arasında siyasi yakınlaşmanın sivil toplum kuruluşları kanalıyla halklar arasındaki yakınlaşmaya dönüşmesine yönelik SASAM’ın üzerinde çalıştığı bir proje hakkında Sayın Müsteşara bilgi verdi. Projeyi memnuniyetle karşılayan Sayın Müsteşar, önümüzdeki günlerde Özbekistan Cumhurbaşkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Stratejik ve Bölgelerarası Araştırmalar Enstitüsünden bir heyetin ülkemize ziyaret gerçekleştireceğini ve heyetin SASAM yetkilileri ile de görüşmesi için bir program yapmak istediklerini ifade etti.

Sayın Müsteşara misafirperverliği için teşekkür ederiz.

 

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorumlar (1)

  1. […] 38- SASAM’DAN ÖZBEKİSTAN BÜYÜKELÇİLİĞİNE ZİYARET – http://sahipkiran.org/2018/10/21/ozbekistan-buyukelciligi-2/ […]

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: