Twitter Facebook Linkedin Youtube

ÖZBEKİSTAN TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ SN. ULFAT KADYROV’U ZİYARET ETTİK

Önceki haftalarda Özbekistan Uluslararası Altın Miras Vakfı Türkiye Bölümü Başkanı Sn.Süleyman MERDANOĞLU’nun katılımıyla “İslam Kerimov Sonrası Özbekistan ve Orta Asya” konulu bir söyleşi düzenleyen Merkezimiz, Özbekistan’ın Türkiye Büyükelçisi Sn.Ulfat KADYROV’u ziyaret etti.

SASAM Başkanı Süleyman ERDEM, Başkan Yardımcısı Cesurhan TAŞ, Genel Sekreter Mesut Emre KARAKÖSE ve Yurtdışı Türkler Masası Direktörü Zafer TEKİN’den oluşan SASAM Heyeti, Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov’un vefatı dolayısıyla Büyükelçi Sn.KADYROV’a taziyelerini iletti ve Sayın Büyükelçi ile Türkiye-Özbekistan ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette, Türkiye-Özbekistan ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik politikaların geliştirilmesi amacıyla Özbekistan Büyükelçiliğinden bir heyetin katılımıyla önümüzdeki haftalarda SASAM’da bir yuvarlak masa toplantısının yapılması kararlaştırıldı.

Sayın Büyükelçiye ve Büyükelçilik Müsteşarı Sn. Şöhretcan M. YİĞİTALİEV’e misafirperverlikleri ve ilgileri için teşekkürlerimizi sunarız.

20161004_111508 20161004_11274420161004_11445620161004_114504

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorumlar (1)

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: