Twitter Facebook Linkedin Youtube

SÖYLEŞİYE DAVET: “DOWN SENDROMU VE DOWN SENDROMLU BİR GENCİN HAYATA TUTUNUŞU”

Merkezimizce düzenlenen okuyucularımıza açık etkinliklerin 40.sı, Down Sendromu Derneği Ankara Şubesi Başkanı Ali ULUSOY ve Down Sendromlu oğlu Ozan ULUSOY’un sunumlarıyla, “Down Sendromu ve Down Sendromlu Bir Gencin Hayata Tutunuşu” konulu bir söyleşi şeklinde gerçekleşecektir. Söyleşide, mizahi bir şekilde 1988 doğumlu Ozan Ulusoy’un yaşantısı üzerinden engelli bir birey ve ailesinin yaşadıkları, yaşama tutunuşları ve rol model oluşlarının öyküsü anlatılacaktır.

SASAM Sosyal Politikalar Masası ile İnsani ve Sosyal Gelişim Masasının ortaklaşa düzenlediği söyleşiye, tüm okuyucularımız davetlidir.

Facebook etkinlik sayfası için tıklayınız: https://www.facebook.com/events/1571218909856324/

Ali ULUSOY: 1961 Samsun Çarşamba doğumlu. 1982 yılında Ege Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünü, 1989 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. On yıl kamuda çalıştı, 1992 den bu yana kurduğu ve yönettiği eğitim, danışmanlık ve proje şirketinin başında. 1988 ve 1991 doğumlu iki oğlu var. Sivil toplum kuruluşlarında etkin roller üstlendi. Engelsiz ve Mutlu Yaşam Derneği’nin, Yaşam Boyu Eğitim Derneği’nin başkanlıklarını yürütüyor. Eğitimde Paylaşım Derneğinin Başkan yardımcısı ve  Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Ankara Şubesinin de başkanı. Şiir sever, insan sever, çalışmayı ve üretmeyi sever, projeler yazar ve uygular. İki açıdan tanınır. Birincisi Mahallenin Ali’sidir… İkincisi ise Ozan ULUSOY’un babasıdır.

Ozan ULUSOY: Down Sendromlu olan Ozan ULUSOY, 1988 yılında doğmuş olup 26 yaşındadır. Eryaman Cumhuriyet İlköğretim Okulunu bitirdikten sonra 4. Akşam Sanat Merkezinde Matbaa Genel Bölümünden çıraklık belgesi almış daha sonra da Kalfalık Sınavına girerek Kalfalık Belgesi almıştır. Çankaya Belediyesi Çengel Kafe’de garson olarak çalışmış ve sosyal aktivitelere katılmıştır. AŞKIN ŞARKISI isimli yayınlanmış bir şiir kitabı vardır. Bir çok söyleşi ve imza gününe katılarak engelli duyarlılığı konusunda farkındalık yaratmıştır. BİMEKS Elektronik A-City Mağazasında on ay satış destek elemanı olarak çalışmıştır. Ozan ULUSOY’un severek yaptığı grafik tasarım işinde başarılı ve mutlu olacağı, kendi işini kurmakla hem kendisi için hem de Down Sendromlu diğer engelliler başta olmak üzere örnek oluşturacağı düşünülerek kendi işini kurması hedeflenmiştir. İŞKUR Genel Müdürlüğü’nün açmış olduğu Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projelerden yararlanılması için proje yazılmıştır. Bu proje Down Sendromlu bir gencin kendi işini kurma projesidir. Kabul edilen proje ile DOWN REKLAM AJANSI nı kurmuştur. Down Sendromlu ilk girişimci olmanın onurunu yaşamaktadır. ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu tarafından Yılın Girişimcisi seçilmiştir. Bir çok üniversite, STK ve Okula çağrılı konuşmacı olarak davet edilmiştir. Bunlardan biri de TEDx Konuşmalarıdır.

__________________

Konu: DOWN SENDROMU VE DOWN SENDROMLU BİR GENCİN HAYATA TUTUNUŞU

Yer : Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM), Mithatpaşa Caddesi 54/6 Kızılay ANKARA

Tarih : 15 Mart 2016, Salı

Saat : 18:45 – 20:15

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: