Twitter Facebook Linkedin Youtube

SÖYLEŞİYE DAVET: “BİR YAŞAYANIN AĞZINDAN SURİYE DEVRİMİ”

Merkezimizce düzenlenen okuyucularımıza açık etkinliklerin 27.si; 17 Ekim Cumartesi günü saat 15:00’te, iç savaşın başladığı ilk iki yılı Suriye’de geçiren ve halen Fransa ve Almanya’da doktora eğitimine devam eden Eylaf Bader EDDIN’in “Suriye Devriminin Dilini Anlamak” başlıklı sunumuyla, Suriye’de yaşananlar üzerine bir söyleşi şeklinde gerçekleşecektir. Sunum ve söyleşi, İngilizce olacaktır.

Söyleşiye, tüm okuyucularımız davetidir.

Eylaf Bade EDDIN, l986 Kuveyt doğumludur. Lisans eğitimini Şam Üniversitesi (Suriye) İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise Paris 8 Üniversitesinde (Fransa) Karşılaştırmalı Edebiyat  bölümünde tamamladı. Yüksek lisans tezi, Suriye Devriminin sloganlarının tercüme edilemezliğine ilişkindi. Suriye Devriminin ilk iki yılına tanıklık eden EDDIN, halen Aix-en-Provence Üniversitesi’nde (Fransa) ve Philipps Üniversitesi (Almanya) Yakın ve Ortadoğu Çalışmaları Merkezi’nde Arapça ve Karşılaştırmalı Edebiyat alanında doktora eğitimine devam etmektedir.

(Eylaf Bader Eddin is a graduate student in France. He received his BA in English Language and Literature from the University of Damascus, Syria, and obtained his MA in comparative literature from the University of Paris 8, France. His master thesis was about the untranslatability of the slogans of the Syrian Revolution. He witnessed and participated in the first two years of the Syrian Revolution. He is now pursuing a Ph.D. in Arabic and Comparative Literature at the University of Aix-en-Provence(France) – La Maison méditerranéenne des sciences de l’homme (MMSH), France, and Philipps University(Germany) -The Near and Middle Eastern Study Center (CNMS))

Yer : Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi -SASAM, Mithatpaşa Caddesi 54/6 Kızılay ANKARA

Tarih : 17 Ekim 2015 Cumartesi

Saat : 15:00 – 16:30

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: