Twitter Facebook Linkedin Youtube

KIRIM TATARLARININ DÜNÜ BUGÜNÜ

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Türk Dünyası ve Akrabalar Toplulukları Kulübü tarafından “Kırım Tatarlarının Dünü Bugünü” konulu konferans düzenlendi. Konferansın konuğu, Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi Kırım Tatar ve Türk Filolojisi Dekanı Doç.Dr. Ranetta Gafarova oldu. Konferansa SASAM adına Murat BAKIRÖRGÜ katıldı. SASAM hakkında bilgi alan Sayın Gaforava, takdirlerini ve Merkezimize desteğini iletti.

Çok sayıda öğretim üyesi ve öğrencinin katıldığı konferansta, Kırım tarihine, Rus işgaline ve zorunlu göçlerin yaşandığı dönemlere değinen Gafarova, yaşananların insanlık dışı olduğunu belirtti. Gafarova; “1944 yılında Kırım Türkleri Nazilerle işbirliği yaptığı gerekçesiyle acımasız bir sürgüne tabi tutulmuşlardır. Özbekistan, Kazakistan, Sibirya bölgelerine sürülürler. Sürgüne tabi tutulan 200.000 kişinin yüzde 46’sı sürgün esnasında hayatını kaybetmişlerdir’’ dedi. Kırım Türklerinin Rus zulmü altında yaşadıklarını dile getiren Gafarova, şunları kaydetti; “Kırım Tatarlarının dünü var, bugünü var, fakat yarını yok, olmayacak”. Kırım Türklerine yapılan birçok sürgün ve katliamların yaşandığını dile getiren Gafarova, gelecek neslin yozlaşmaması için bu tür etkinlikleri desteklediğini belirterek konuşmasını bitirdi.

gaforava2 gaforava3

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorumlar (1)

  1. Sadagat Azer dedi ki:

    Богатство и тысячу лет история Поволжских Татар, их культуры и религиозного статусы, самое главное – происхождение и этнолингвистический и этногенез проблема этой нации был одним из наиболее широко исследуемой области в этой сфере, и эти вопросы по-прежнему сохраняет его текущее экстракт до дня в России и в Турции.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: