Twitter Facebook Linkedin Youtube

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ 35 ORDUSU

Türkiye, strateji uzmanlarının düzenli olarak yeniledikleri dünya askeri güç sıralamasının son halinde (Global Firepower Index) dünyanın en güçlü ordusuna sahip 8. ülke oldu. Türkiye, bu sıralamada ekonomik olarak kendisinden ilerde Japonya ve Güney Kore’yi geçmiş durumda.

50’den fazla gösterge içeren Global Firepower Index sıralaması, en tarafsız değerlendirmelerden biri kabul ediliyor. İndeksin hazırlanması sırasında ülkelerin yalnızca tank, savaş uçağı ve gemilerinin sayısı hesaplanmıyor. Listede ayrıca muvazzaf asker ve askerlik görevini yapacak sayısı, ordunun finansman seviyesi, ülkenin ulaşım altyapısı, petrol çıkartılma seviyesi, devlet borcu miktarı ve hatta sahil şeridinin uzunluğu gibi ulusal güvenliği etkileyebilecek tüm unsurlar dikkate alınıyor. ordularKaynak: Gazeteport

sahipkiran Hakkında

Sahipkıran; 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bir Stratejik Araştırmalar Merkezidir. Merkezimiz; a) Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan; ülkemizin her alanda daha ileri gitmesi ve milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için elinden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteyen her görüş ve inanıştan insanı bir araya getirmek, b) Ülke sorunları, yerel sorunlar ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik araştırma ve incelemeler yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri üretmek, bu önerileri yayınlamak, c) Tespit edilen sorunların çözümüne yönelik ulusal veya uluslararası projeler yürütmek veya yürütülen projelere katılmak, ç) Tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin seminer ve konferanslar düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, amacıyla kurulmuştur.

Yorum Ekleyebilirsiniz


%d blogcu bunu beğendi: